Országúti kerékpárverseny és sportfesztivál

TOUR DE MÁTRA

IV. TOUR DE MÁTRA 2024

2024. január 28. - SportDesign

2024. június 1-2.
IV. Tour de Mátra


Vegyél részt a két napos Tour de Mátra országúti kerékpárversenyen! Fuss és túrázz velünk Kékestetőre! Rövid összefoglalónkat 👇 a IV. Tour de Mátra eseményeiről itt találod!

🚲 VERSENY: A kerékpárversenyre a nevezés 2024. március 24‑én du 4 órakor indul! Nevezni csak online lehet, a rajt előtti szerda éjfélig! Nincs helyszíni nevezés.

🥾 TÚRA: Regisztráció az ingyenes gyalogtúrákra május 1-től.

Egyoldalas, rövidebb weboldal a lényeggel:
https://www.tourdematra.com

Részletes weboldal minden információval:
→ https://www.tourdematra.hu

 

A TOUR DE MÁTRA ESEMÉNYEI

 

IV. Tour de Mátra országúti kerékpárverseny 🚲
Nevezési díjas, de U13, U15, U17 ingyenes!
2024. június 1-2.
• Facebook: https://www.facebook.com/events/633273202191076
• Nevezés: https://www.tourdematra.hu

15 km gyalogtúra Dórival 🥾
2024. június 1. szombat 09:30 (ingyenes)
• Facebook: https://www.facebook.com/events/692098236132873
• Meetup: https://www.meetup.com/matra-biker-sport-club/events/298772778

Extreme Run terepfutás Évivel 🏃‍♀️🏃‍♂️
2024. június 1. szombat 13:00 (ingyenes)
• Facebook: https://www.facebook.com/events/346968084896188
• Meetup: https://www.meetup.com/matra-biker-sport-club/events/298772936

15 km gyalogtúra Katival Kékestetőre 🥾
2024. június 2. vasárnap 09:00 (ingyenes)
• Facebook: https://www.facebook.com/events/3692119767724202
• Meetup: https://www.meetup.com/matra-biker-sport-club/events/298763606

Extreme Run terepfutás Évivel 🏃‍♀️🏃‍♂️
2024. június 2. vasárnap 09:00 (ingyenes)
• Facebook: https://www.facebook.com/events/933943448244920
• Meetup: https://www.meetup.com/matra-biker-sport-club/events/298772982

Candymen Duo koncert Kékestetőn 🎸🎵
2024. június 1-2. 12:00-14:00 (ingyenes)
• A szombati koncert Facebookon:
https://www.facebook.com/events/1575062679975036
• A vasárnapi koncert Facebookon:
https://www.facebook.com/events/1445089526221141

A gyalogtúrákon minden előre regisztrált résztvevő csak a túra végén és csak személyesen a helyszínen átvehet tőlünk egy Tour de Mátra emlékérmet! A regisztrációhoz az űrlap kitöltése szükséges. Regisztráció a gyalogtúrákra május 1-től!

Egyoldalas, rövidebb weboldal a lényeggel:
https://www.tourdematra.com

Részletes weboldal minden információval:
→ https://www.tourdematra.hu

Tour de Mátra

Tour de Mátra

--
Tour de Mátra országúti kerékpárverseny és sportfesztivál
Web: tourdematra.com és tourdematra.hu
Facebook: facebook.com/tourdematra
Instagram: instagram.com/tourdematra
Youtube: youtube.com/@tourdematra
Email: tourdematra@gmail.com
Mobil: +36 30 951 7773 

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRVERSENY SZERVEZÉSE

Szabályok és előírások.

Hogyan szervezz kerékpárversenyt? 

Kötelezettségek és szabályok versenyszervezőknek! 

III. Tour de Mátra

Ha kérdésed, észrevételed vagy javaslatod van, írd meg nekünk a tourdematra@gmail.com email címre! 

Tour de Mátra

Bemutatjuk a legfontosabb lépéseket és szabályokat az akkreditált országúti kerékpárversenyek zökkenőmentes lebonyolításához versenyszervezők és versenyzők számára egyaránt.

  • Fogalmak
  • Szabályok és kötelezettségek
  • Kerékpárversenyek lebonyolítása
  • Az akkreditált versenyek kötelező előírásai
  • Miért olyan hosszadalmas a szervezés?
  • Kitöltendő dokumentumok
  • Engedélyek

Ha érdekelnek a versenyszervezés kulisszatitkai, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy az országúti kerékpárversenyek világára, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket!

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) által akkredtált kerékpárversenyek szervezése és lebonyolítása számos fontos szabállyal és kötelezettséggel jár, amelyek biztosítják a versenyzők és a nézők biztonságát, valamint a verseny zökkenőmentes lebonyolítását. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

MKSZ: A Magyar Kerékpáros Szövetség egy 12 szakágat tömörítő sportági szakszövetség, szervezi, koordinálja a sportág szereplőinek életét. A Szakszövetség szervezi és ellenőrzi a kerékpáros sportágban folyó sporttevékenységet, összehangolja az UCI (Union Cycliste Internationale) által elismert és a Szakszövetség által létrehozott szakágak tevékenységét, közreműködik az állami sportfeladatok ellátásában, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit, valamint részt vesz a nemzetközi sportszervezetek tevékenységében. A Szakszövetség az UCI tagsággal automatikusan tagja az UEC-nek (Union Européenne de Cyclisme). Az MKSZ célja, hogy minél több kerékpáros szakágban felzárkózzunk a világ élvonalához.

tourdematra-mksz-2023.jpg

UCI: Union Cycliste Internationale. Az UCI, vagyis a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által elismert versenyek szigorú előírások szerint kerülnek megrendezésre. Ezek nemzetközileg számon tartott versenyek minden országban ugyanazokkal a szigorú kerékpáros és versenyszervezői szabályokkal és az UCI által megbízott versenybíróval. A magyar versenyek többsége nem UCI verseny. UCI versenyen való induláshoz a versenyzőnek licenszre van szüksége.

Licensz: UCI versenyengedély versenyzőknek. Ha a versenyző nem vesz részt UCI versenyen, akkor nincs szüksége licenszre. Egy versenyzőnek licenszre van szüksége ahhoz, hogy UCI versenyen vehessen részt, és ehhez először csapattagsággal kell rendelkeznie, vagyis hivatalosan jelentkeznie kell tagnak egy sportegyesületbe. Miután tag lett, szükség lesz egy orvosi igazolásra arról, hogy versenyezhet, ezután az egyesület intézi számára a licenszt, ami 2019 óta digitálisan létezik e-kártya formájában, de külföldi versenyekhez igényelhető fizikai kártya is extra díjjal és postázási költséggel. A licensz tartalmaz felelősségbiztosítást. Például az MKSZ által akkreditált két napos Tour de Mátra országúti kerékpárverseny nem UCI verseny, így tehát az azon való induláshoz a versenyzőknek nincs szükségük licenszre, bárki indulhat rajta az elektromos kerékpár kivételével bármilyen kerékpárral.

A Mátra Biker Sport Club (MBSC) örömmel várja új tagjait, igény esetén a licenszt is megszerzi! tagdij.matrabiker.hu

MKSZ tagfelvétel: Ha a versenyszervező klub vagy egyesület MKSZ tag szeretne lenni, akkor az MKSZ tagfelvételhez szükséges dokumentumokat* ki kell tölteni, ezek az MKSZ weboldaláról letölthetők. A tagfelvételi döntést követően a tagfelvétel lezárásához szükséges az MKSZ webáruházán keresztül az éves tagdíj befizetése és a tagi adatlap kitöltése. Akkreditált verseny szervezéséhez MKSZ tagságra van szükség.
bringasport.hu/informacio/kluboknak

*Dokumentumok: Alapszabály vagy Alapító Okirat, Aláírási címpéldány, 30 napnál nem régebbi, a Törvényszéki Nyilvántartásba vételről szóló lajstrom kivonat, NAV igazolás a köztartozás mentességről (nullás igazolás), Tagfelvételi kérelem.

Regisztráció - MKSZ: Az MKSZ oldalán a versenybejelentő űrlap eléréséhez minden versenyszervezőnek egyszeri alkalommal ki kell töltenie a versenyszervezői regisztráció űrlapot. Az űrlapon benyújtott adatok alapján készülnek el a jövőbeni versenyekkel kapcsolatos szerződések és ezek alapján jelennek meg a versenyszervezőről szóló adatok az MKSZ online versenynaptárában. bringasport.hu

Versenybejelentés - MKSZ: A versenyszervezőnek a versenybejelentő űrlapon kell bejelenteni a versenyt évente és az MKSZ által meghatározott határidőn belül.

Akkreditált vs. nem akkreditált verseny: A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) által akkreditált kerékpárversenyek azt jelentik, hogy az MKSZ hivatalosan elismerte és jóváhagyta ezeket a versenyeket. Az akkreditált versenyek szigorúan követik a sportág szabályait és előírásait, és a versenyzőknek és a szervezőknek ezeket kötelezően be kell tartaniuk. A nem akkreditált versenyek nem kapnak/még nem kaptak hivatalos elismerést a szövetségtől. A nem akkreditált versenyek nem feltétlenül követik a sportág hivatalos szabályait és a biztonsági intézkedések is különbözhetnek, változhatnak. A versenyek akkreditálásának előnyei közé tartozik a hivatalos irányelvek és szabályok betartása, betartatása, valamint a szövetség aktív támogatása, részvétele és felügyelete a versenyeken. Az akkreditáció hozzájárul a versenyzők és a közönség biztonságához, valamint az események magasabb minőségéhez.

Dokumentumok - MKSZ: A versenyszervezési megállapodáshoz kapcsolódó, évente kötelezően kitöltendő dokumentumok letölthetők az MKSZ weboldaláról: MKSZ szakmai beszámoló sablon, MKSZ versenyeredmény sablon, MKSZ versenykiírás sablon, UCI versenyeredmény sablon, versenyszervezési megállapodás, ÁSZF és a felhasználható logók.

Díjbefizetés - MKSZ: A megfelelő versenykategóriára* előzetesen és évente be kell fizetni a versenynaptárba kerülési díjat az MKSZ webáruházában. A befizetésnél bankkártyás vagy azonnali átutalásos fizetés választható. Az MKSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy minden hazai kerékpáros verseny szerepeljen a versenynaptárában, elsődleges legyen a sportolók biztonsága, baleset esetén pedig az ellátás biztosítása és gyorsasága. A versenyrendszer szabályos és színvonalas működtetéséből adódó, valamint a felelősségbiztosítás díjaiból következő költségeket a szövetség a versenynaptárba kerülési díjak beszedésével finanszírozza. 

*versenykategóriák: UCI vagy MKSZ OB kategóriás verseny, MKSZ MK, MKSZ akkreditált verseny vagy szabadidős rendezvény, nem MKSZ tagok rendezvénye

Versenymódosítás - MKSZ: Az előzetesen megadott adatok módosítása csak az MKSZ weboldalán a versenymódosítás fülön lévő űrlap kitöltésével kérhető és legkésőbb 15 nappal a verseny előtt.

Felelősségbiztosítás: A hivatalos versennyé nyilvánítást követően az adott verseny bekerül az MKSZ versenynaptárába, valamint a szerződéskötést követően a verseny a biztosítóhoz való jelentésével létrejön az esemény szervezői és versenyzői felelősségbiztosítása. A felelősségbiztosítást az MKSZ csak akkor tudja biztosítani, ha a verseny időpontja előtt legalább 15 nappal megtörténik a hivatalos versenybejelentés! bringasport.hu

A versenyhelyszín kiválasztása: A kerékpárversenyek útvonal- és helyszínválasztása kulcsfontosságú tényező az esemény szempontjából. A sikeres kerékpárverseny megszervezéséhez elengedhetetlen, hogy tudd, milyen kihívások és sajátosságok jellemzik a kerékpáros rendezvényeket. A szabadban történő események szervezése több intézkedést, engedélyeztetést, biztonsági előkészületeket, technikai és logisztikai feladatokat igényelnek, de emellett számos változatos és izgalmas lehetőséget is kínálnak. Ne félj a kihívásoktól! Ha felkészülsz a kerékpárversenyek sajátosságaira, garantálhatod a verseny sikerét és egy igazán kiváló hangulatú eseményt valósíthatsz meg.

Pályatervezés és pályajelölés: Az útvonal megtervezése és megjelölése a verseny előkészítésének egyik legfontosabb része. A pályát jól láthatóan és egyértelműen kell kijelölni. Különösen nagy figyelmet kell fordítani a kanyarok, lejtők, kereszteződések jelölésére, biztosítására. Rendkívül fontos, hogy a pálya ne legyen veszélyes a közutakkal való keresztezések vagy egyéb veszélyes területek miatt, és az a legnagyobb alapossággal és gondossággal legyen megtervezve és biztosítva!

KRESZ - versenyzők: A Magyar Kerékpáros Szövetség versenyszabályainak betartása kötelező!  Ha a verseny nem teljesen lezárt útvonalon zajlik, a KRESZ szabályainak betartása kötelező! Zárt, kemény héjú fejvédő használata minden esetben, mindenhol és mindenkor kötelező a versenyzés során! 

Súlyos vétség és a versenyszabályzat megsértése esetén a résztvevő azonnal kizárható a versenyből!

Biztosítás - versenyzők: Licensszel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók biztosítója a Groupama. A kockázatviselés helye a szerződés hatálya alatt szervezett kerékpáros versenyek helyszínei, vagyis versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők esetén a verseny, edzés útvonala, bírók esetén a verseny helyszíne. Területi hatálya Európa.
bringasport.hu/informacio/versenyzoknek

Ha a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz, sportbiztosítás megkötése ajánlott a versenyzők számára!

Engedélyek, kommunikáció - hatóságok, területfenntartók, önkormányzatok: A területek nagyrészt közterületek, közforgalomnak átadott magánterületek vagy magántulajdonban lévő területek lehetnek. A magánterületek használatához a tulajdonossal vagy tulajdonoskkal kell egyeztetni, ami egyszerűbb folyamat lehet. A közterületek esetében azonban az állami vagy a városi rendeletek határozzák meg a területek használatát. Előfordulhat, hogy a terület különböző tulajdonosok vagy kezelők ellenőrzése alatt áll. Fontos az együttműködés és egyeztetés mindenkivel, és mindig számolnod kell a különböző adminisztratív követelményekkel, dokumentációval, papírmunkával, díjfizetéssel. A helyi hatóságokkal, tulajdonosokkal és területfenntartókkal való jó kapcsolatok kiépítése elengedhetetlen a sikeres kerékpárversenyek szervezéséhez.

Engedély - Rendőrség: Rendőrségi engedélyre van szükség a verseny országúton történő megrendezéséhez, a verseny útvonalának részleges vagy teljes lezárásához és irányításához. police.hu

Engedély - Katasztrófavédelem: Ha az eseményen résztvevők száma min. 500 fő, a rendezvényt be kell jelenteni, ha meghaladja az 1000 főt, akkor engedélyt is kell kérni. A rendelet szerint szabadtéri rendezvény az 1000 főt vagy az 5000 m2 területet meghaladó, épületen kívüli területen megtartott szervezett esemény, ide nem értve a létesítmény működési engedélyével összefüggő rendezvényeket. Pl. koncertsorozatok, gasztrofesztiválok, sportesemények, stb.
katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2020-02/69337.pdf

Engedély - Magyar Közút Nonprofit Zrt.: A közúti engedély célja a közlekedés zavartalan és biztonságos fenntartása a verseny idején. kozut.hu

Engedély - Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály: A környezetvédelmi engedélyeztetés célja, hogy a kerékpárversenyeket úgy szervezzék meg, hogy minimalizálják a környezeti hatásokat és a közösségek, lakosság zavarását. Ezzel hozzájárulnak a versenyek fenntarthatóságához és a környezeti értékek védelméhez.
kornyezetiblog.net/kornyezetvedelmi-hatosagok

Engedély - Erdészeti Igazgatóság: Ennek az engedélynek a megszerzése azért szükséges, hogy összeegyeztethessék a sporteseményeket a környezet- és természetvédelmi célkitűzésekkel. A verseny tervezett útvonalán olyan erdőterületek is érintettek lehetnek, amelyek környezeti és természetvédelmi szempontból különleges jelentőségűek. Az ilyen területeken való versenyzéshez vagy események rendezéséhez engedélyre van szükség annak érdekében, hogy biztosítani lehessen az erdők és a környezet megóvását. Az Erdészeti Igazgatóságok szerepe a környezetvédelmi előírások betartásának felügyelete, a környezeti hatások minimalizálása, az erdőterületek védelme és az esetleges károk kompenzálása.
kormanyhivatal.hu/hu/szakigazgatasi-szervek/erdeszeti-igazgatosag

Engedély - Nemzeti Park Igazgatóságok: A nemzeti park igazgatóságok az országos jelentőségű, védett természetvédelmi területek kezelésért felelős állami szervek Magyarországon, melyek 1996-tól vették át ezt a feladatot az addigi természetvédelmi igazgatóságoktól. Például egy mátrai verseny esetén a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának engedélye szükséges.
termeszetvedelem.hu/nemzeti-park-igazgatosagok

Egészségügyi biztosítás - OMSZ: Mozgóőrség. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), mint a kórházon kívüli életmentő ellátás magyarországi felelőse és szakértője, a rendezvények egészségügyi biztosításának valamennyi szintjét kész a legmagasabb színvonalon megszervezni, lebonyolítani. Szükség lesz a dokumentumokra* és a térítési díj befizetésére. A számla tartalmazza az óradíjat és a kilométer díjat. További információ: mentok.hu

*Dokumentumok: megrendelő (5 példányban postázni), megbízási szerződés (5 példányban postázni), átláthatósági nyilatkozat (2 példányban postázni), hozzájáruló nyilatkozat (2 példányban postázni)

Egészségügyi biztosítás: A versenybiztonság érdekében ajánlott 1 versenyorvos, aki egy külön autóban közvetlenül a mezőny mögött halad. Minimum 1 mentőkocsit*, 1 esetkocsit**, valamint 1 mentőmotorost is biztosítani kell a mezőny kíséréséhez úgy, hogy a mezőnyt jól elosztva különböző csoportokkal haladhassanak. Feladatuk, hogy sürgősségi helyzetek esetén azonnali ellátást nyújtsanak.

*A mentőkocsi betegszállításra, szükség szerint a beteg ellátásának a megkezdésére alkalmas mentőegység, személyzete a mentőápoló vagy mentőszakápoló és mentőtechnikus vagy mentőgépkocsi-vezető. A mentőkocsi orvos és mentőtiszt nélkül is működhet és könnyebb feladatokat lát el, mint az esetkocsi. 

**Az esetkocsi vezetője mentőtiszt, riasztják mentéshez, valamint sürgős, illetve őrzőszállításhoz, ha a baleseti mechanizmus vagy a bejelentés egyéb adatai alapján feltételezhető, hogy a beteg mentőtiszti szintű ellátásra szorul. Személyzete az orvos vagy mentőtiszt, mentőápoló és mentőtechnikus vagy mentőgépkocsi-vezető. Az esetkocsi komolyabb, emelt szintű feladatokat lát el.

Biztonság - a versenyhelyszín szakszerű őrzése: Ha az előzetesen felállított színpad vagy egyéb installáció 2 méter vagy annál magasabb, akkor nem szabad őrizetlenül hagyni, illetve meg kell felelniük a hivatalos biztonsági tanúsítványoknak és szabályoknak.

Online jelenlét: A verseny weboldalának és/vagy Facebook oldalának feltüntetése a versenykiírásban kötelező. A minden részletre kiterjedő verenykiírás legyen online elérhető!

Saját weboldal vagy közösségi média? Melyiket válasszam? A verseny vagy a szervező egyesület/cég közösségi média oldalát sajnos bármikor deaktiválhatja, megszüntetheti vagy végleg törölheti az adott szolgáltató, ha a verseny vagy a szervező közösségi média oldalának tartalma nem felel meg az adott platform mindig megújuló és egyre szigorúbb szabályainak. Ez nagy kellemetlenségeket okozhat a versenyzőknek és versenyszervezőknek egyaránt. Ezért is fontos egy jól működő és felhasználóbarát weboldal használata, mint egy stabil és megbízható online felület az információk megosztására, amely független a közösségi média szigorú irányelveitől, és ahol a résztvevők mindig biztonságosan hozzáférhetnek az aktuális információkhoz. Egy jól megszerkesztett saját honlap professzionális megjelenést biztosít, ami növeli a rendezvény hitelességét. Az ideális megoldás gyakran az, hogy mindkét lehetőséget használjuk. Versenyszervezésnél a hivatalos weboldalnak kétnyelvűnek kell lennie: magyar és angol.

matrabiker-signature-2023_1.png

Egy jól kialakított weboldal lehet a hosszú távú információközvetítés és a nevezési rendszer alapja, míg a közösségi médiafelületek segítenek a résztvevőkkel való aktív kapcsolat kialakításában és fenntartásában. Ezáltal a két platform egymást kiegészítve segít elérni a legjobb eredményt.

Versenykiírás: A versenykiírás kötelező és elengedhetetlen, mivel ez nyújt egyértelmű és átfogó útmutatást a versenyzőknek és szervezőknek egyaránt. Ebben szerepelnek a verseny részletei, szabályai, időpontja, és minden fontos információ. A versenykiírást az MKSZ szabályai szerint kell feltüntetni.

A versenykiírás kötelező részei:

1. A verseny hivatalosan bejelentett neve.

2. Verseny besorolása: MKSZ vagy UCI kategória, vagy kategorizálatlan. Szabadidős rendezvény (ha licenc nélküliek is részt vehetnek). Utánpótlás (amennyiben utánpótlás korú versenyzők is részt vehetnek U19-ig).

3. A verseny dátuma.

4. A verseny és a versenyközpont helye, pontos címe. Google térkép szerinti cím, ha nincs ilyen, akkor GPS koordináták.

5. A verseny kategóriái és korcsoportjai.

6. A verseny útvonala, technikai adatok, pályarajz, szintrajz.

7. A verseny időrendje. Technikai értekezlet, helyszíni nevezés, edzések, rajtok, díjkiosztók, stb.

8. A rendező egyesület vagy cég neve. Versenyigazgató/főszervező neve és elérhetősége. A rendezvény weboldalának vagy Facebook oldalának, illetve eseményének linkje, ahova a legfrissebb információk kerülnek fel a versenykiírással együtt.

9. A nevezés ideje és módja: előnevezés, nevezés, helyszíni nevezés. Nevezési díjak.

10. A verseny díjazása: érem, egyéb, pénzdíj, stb. Az esetleges pénzdíj kifizetésének módja.

11. További információk. Legközelebbi kórház neve, címe, szállások a közelben, parkolás, csapatsátrak, buszok, busz-, vonatmenetrendek, versennyel kapcsolatos egyedi szabályok, mosdók, wc-k biztosítása, stb.

12. Nyilatkozat arról, hogy a verseny az UCI/MKSZ szabályai szerint zajlik.


START - rajtkapu:
 Figyelem! Akkreditált országúti kerékpárversenyen 2022. január 1-jétől felfújható kapu csak a rajtnál használható és min. 10 ponton kell rögzíteni!

A 2022-es évtől felfújható kapu csak a rajtnál használható!

FINISH - célkapu és célvonal: Akkreditált országúti kerékpárversenyen a célvonalnál kötelező a megfelelően rögzített fém célkapu használata. A célvonal egy 72 cm széles fehér csík, középen egy 4 cm széles fekete csíkkal: 34 cm fehér + 4 cm fekete + 34 cm fehér (MTB versenyen a célvonal 20cm: 8+4+8cm). A célvonal előtt a "befutó" szakasznak min. 200 méter hosszú és min. 6 méter széles egyenes útnak kell lennie és nem lehet benne semmilyen akadály, kanyar, útszűkület vagy kereszteződés, és az útfelületnek kiváló állapotúnak kell lennie! A biztonsági, fém kordonokat megfelelően kell rögzíteni úgy, hogy se a nézők, se a szél ne tudja felborítani és a versenyzők és nézők legnagyobb biztonságát egyaránt szolgálják. A célkapu lábainál TILOS átjárást biztosítani a nézők számára!

Rajtszámok: Akkreditált országúti kerékpárversenyen minden versenyzőnek kötelező viselnie 2 db kerékpáros rajtszámot. Szabályos mérete: 18 cm magas és 16 cm széles. A számok magassága 10 cm, szélessége 1,5 cm. A rajtszám alsó részén max. 6 cm magas reklámsáv elhelyezése engedélyezett. A nyeregcsőre ragasztott lifegős vázszámok nem felelnek meg a követelményeknek!

Kommunikáció: Javasolt a szervezők közötti közvetlen, vezetéknélküli, rádió adó-vevős összeköttetés kialakítása a zökkenőmentes kommunikáció érdekében.

Gépjárművek matricázása: A versenyhez tartozó gépjárművek matricázása szükséges a könnyebb beazonosítás érdekében.

Interjúk tilalma: Országúti kerékpárversenyen menet közben tilos interjút készíteni a versenyzőkkel! A csapatkocsikkal lehet interjúzni, de csak rádióinterjú formájában.

tourdematra-police-2023.jpg

Útvonalbiztosítás - Rendőrség: A rendőrség segít a közlekedési rend fenntartásában és a verseny biztosításában. police.hu

Útvonalbiztosítás - Polgárőrök: A szervezőknek gyakran szükségük van a verseny útvonalán érintett városok, falvak polgárőreinek segítségére a közlekedés irányításában és az útvonal biztosításában. A polgárőrök segítik a közlekedést azokon a pontokon, ahol a rendőrség és egyéb közlekedési szervek nem tudnak jelen lenni, és gondoskodnak arról, hogy a verseny résztvevői és a nézők biztonságban legyenek. A polgárőrség fontos szerepet játszik a közrend fenntartásában, például a közúton történő parkolás irányításában és a közlekedési zavarok elhárításában. (A Tour de Mátra versenyen 2023-ban 40 polgárőr segített és dolgozott.)

Útvonalbiztosítás - Motorosok: Az útvonalbiztosításban a rendőrség mellett fontos szerepet játszanak az olyan szakmai szervezetek, mint például az Útvonal-biztosítás a Közlekedés Biztonságáért Egyesület (UBE) motorosai. Az egyesület motorosai kiemelkedő segítséget nyújtanak az útvonal- és versenybiztonság fenntartásában és a versenyzők biztonságos irányításában. Például a Tour de Mátra versenyen 2023-ban 30 motoros segített és dolgozott. 2024-ben több útvonalbiztosító motorosra lesz szükségünk! utvonalbiztositas.hu

tourdematra-ube-2023.jpg

Biztosító motorosok száma: Több biztosító motorosra van szükség annak érdekében, hogy a verseny során a versenyzők biztonságát garantálni lehessen. Az optimális biztosító motorosok számának meghatározásához a versenyszervezőknek figyelembe kell venniük az adott verseny tényezőit, és egyeztetniük kell a helyi hatóságokkal és a rendőrséggel is, hogy megfelelő biztonságot nyújtsanak a verseny résztvevőinek.

Korcsoportok elválasztása: Az MKSZ versenyeken a különböző korcsoportoknak külön-külön mezőnyben kell versenyezniük. Összevonások csak a létszámok alapján lehetségesek, de mindig a versenytávoknak megfelelően kell elrendezni őket.

tourdematra-evochip-2023.png

Időmérés: A versenyeredmények rögzítése és közzététele. Időmérő cégek, mint pl. az EVOCHIP, professzionális eszközökkel és szakértő személyzettel segítenek az eredmények pontos és megbízható rögzítésében. Az időmérés fontos, hogy a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt megfelelő visszajelzést lehessen adni a versenyzők teljesítményéről, és hogy az eredmények hitelesek és vitathatatlanok legyenek. evochip.hu

Versenyeredmény kifüggesztése a helyszínen: Az eredménylista, amely alapján az eredményhirdetés és a díjkiosztó történik, általában 30-60 perccel az eredményhirdetés előtt kerül kifüggesztésre a szervezők által egy előre meghatározott helyszínen úgy, hogy az könnyen megtalálható, hozzáférhető, olvasható legyen, és a folyamatosan célba érkező versenyzőket a listát néző esetleges tömeg ne zavarja.

Versenyeredmény - MKSZ: A versenyeredményt a versenyt követően legkésőbb 24 órán belül be kell küldeni a szövetséghez a versenynaptar@bringasport.hu email címre.

Óvás - felszólalás: A versenyző óvást nyújthat be a célba érkezést követően, a versenyszervező által meghatározott időtartamban, írásban, tanúkat megnevezve és a bizonyítékok csatolásával (fénykép, videó felvétel emailben csatolva) a versenyszervező által meghatározott óvási díj megfizetése ellenében a versenyigazgatónál. Az óvásban szereplő követeléseknek világosnak és egyértelműnek kell lenniük. A versenyigazgató a döntést a helyszínen hozza meg az óvás benyújtását követően a versenyszervező által meghatározott időn belül. A versenyigazgató döntése végleges. Az óvásnak minden szükséges információt tartalmaznia kell ahhoz, hogy az alapján döntés születhessen. Ha nem tartalmaz az óvás minden szükséges információt, az óvás elutasításra kerülhet. Az óvás benyújtásakor kért adatok: a versenyző neve, rajtszáma, email címe, telefonszáma, egyesülete, a verseny neve, dátuma, helyszíne, az óvás indoka, részletes leírása, a bizonyítékok leírása, csatolása (video, kép, egyéb dokumentum csatolása emailben), az óvásban érintett szakasz és időpont, a személy, aki ellen az óvás irányul (ha van), az óvásban kért intézkedés, az óvás benyújtásának dátuma, időpontja. Eredményes óvás esetén a befizetett óvási díjat a versenyszervező visszatéríti. Például a Tour de Mátra versenyen óvást benyújtani célba érkezést követően 30-60 percen belül írásban, tanúkat megnevezve és a bizonyítékok csatolásával (fénykép, videó) emailben (tourdematra@gmail.com) 20ezer forint óvási díj megfizetése ellenében lehet. További információ: tourdematra.hu/szabalyzat

Hibás nevezési adatok módosítása: A Tour de Mátra verseny nevezési lapján a versenyző által megadott adatok pontosságáért a szervezők nem felelnek. A célbaérkezés után a hibás adatokból történő hibás eredményekért a szervezők és az időmérő cég nem tehető felelőssé. Utólagos adatmódosítás nem követelhető. Utólagos adatmódosítás kérhető, és csak a versenyigazgató rendelheti el az óvási díj befizetése után, ez esetben az óvási díjat nem térítjük vissza.

Nézők biztonságának biztosítása: A szervezőknek gondoskodniuk kell a nézők biztonságáról is. Ehhez tartozik a nézők megfelelő távolságban tartása a versenyzőktől, a veszélyes területek kijelölése és megfelelő őrzése, valamint a biztonsági intézkedések megtétele a versenyzők és a nézők közötti konfliktusok megelőzésére.

tourdematra-wurth-sponsor-2023.jpg

Önkéntesek: Az önkénteseknek kiemelkedően fontos szerepük van annak érdekében, hogy a versenyek zökkenőmentesen és sikeresen lebonyolíthatók legyenek. Az önkéntesek elkötelezettségükkel és munkájukkal hozzájárulnak a versenyek sikeréhez, és a versenyszervezés nélkülözhetetlen részei. Köszönettel tartozunk nekik az áldozatos munkájukért és segítségükért, amelyek lehetővé teszik a kerékpárversenyek sikeres lebonyolítását!

Segíts nekünk! Legyél önkéntes! Középiskolás önkénteseinknek IKSZ igazolást adunk. onkentes.tourdematra.hu

Ellátás - étel, ital: Az ellátás mindig a minőségi és higiéniai szabályok szerint legyen biztosítva egységes árakkal, még akkor is, ha csak egyszerű snack-et kínálnak a versenyen. Ha megoldható, az éttermek és mobil bárok kiszervezése egyetlen szolgáltató vagy partner részére előnyös megoldás lehet a verseny szervezőjének.

Szemétgyűjtés, szemétszállítás: A versenyszervező feladata gondoskodni rendezvény közben a szelektív szemétgyűjtésről, a helyszín tisztaságáról, rendben tartásáról, valamint biztosítani, hogy a rendezvény helyszíne a rendezvény után teljesen szemétmentes és tiszta legyen, ezzel visszaállítva az eredeti állapotot. A szelektív szemétgyűjtés segíti az újrahasznosítást és csökkenti a környezeti terhelést, míg a helyszín tisztasága hozzájárul a pozitív élményhez és a rendezvény sikeres lezárásához.

Koncert, zeneszolgáltatás sportrendezvényen, zenei jogdíjak: A rendezvény szervezőjének regisztrálnia kell az Artisjus Egyesület weboldalán, ezt követően jelentheti be a szervezett zenés eseményeket a kért adatok megadásával (alapadatok, várható bevételi és nézőszám adatok, közreműködő fellépők, DJ-k neve). A rendezvény után három munkanapon belül szükséges véglegesíteni a megadott adatokat, mint például a ténylegesen értékesített jegyek számát (ha van koncertbelépő) és az elhangzott művek adatait. Ez különösen fontos élőzenei koncertek, DJ-k és irodalmi előadások esetében, ahol az elhangzott művek adatait is be kell jelenteni. A bejelentést követően jogdíjfizetési értesítőt küldenek. Figyelem, sajnos még nem minden rendezvénytípus esetén van lehetőség online bejelentésre! További információ: artisjus.hu

Élőzene a sportrendezvényen: Figyelem! Nem 27%, hanem 5%-os áfakulcs alá tartozó kulturális terméknek számít az előadóművész személyes közreműködésével a közösségi rendezvényeken nyújtott hangos élőzenei szolgáltatás.

Szervezés időtartama: Kb. minimum 6-9 hónap egy kétnapos versenyre! Például a Tour de Mátra két napos országúti kerékpárversenyt (amit mindig június első hétvégéjén tartunk), már az előző év novemberében elkezdjük szervezni és a teljes munkafolyamat júliusban, augusztusban zárul.

Egyéb: Árajánlatok beszerzése, átláthatósági nyilatkozat, megrendelők, szerződések, szponzorok, támogatók, együttműködők, reklám, PR, marketing, projektmenedzsment, műsorvezetők, speaker-ek, installáció, színpad, rendezvénytechnikai eszközök, technikusok, vagyonőrzés, logisztika, informatikus, weboldal, grafikus, programszervezés, nyomda, ajándéktárgyak, nyeremények, tombola, éremtervezés és -gyártás, molinók, plakátok, kivetítők, LED-falak, videósok, filmkészítők, media (TV, rádió, podcast), hírlevelek, fotósok, videósok, drónosok, filmesek, zenészek, produkciók, tereprendezés, fűnyírás, vendéglátás, önkéntesek, egyéb közreműködők, promo/merch cuccok, ügyfélkezelés, nemzeti és nemzetközi kapcsolatok, kommunikáció, a verseny utáni szakmai beszámolók megírása, számlák készítése, teljesítési igazolások, engedélyeztetések és hatósági eljárások díjai, utazási és szállásköltségek, tagdíjak, nevezési díjak, bírság (ha van), blogok, cikkek, szemétgyűjtés, takarítás, szemétszállítás, könyvelés, számlázás, időjárás(!), stb..

Ezek a kötelezettségek kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy az országúti kerékpárversenyek biztonságosak és zökkenőmentesen lebonyolíthatók legyenek, és a versenyzőknek lehetősége nyíljon a legjobb teljesítményük nyújtására. A szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt felelős szerepük van abban, hogy a verseny sikeres és élvezetes legyen.

Ha kérdésed, észrevételed vagy javaslatod van, írd meg nekünk a tourdematra@gmail.com email címre!

rajt.jpg

tourdematra-kekesteto-2023.jpg

tourdematra-eurosport-ube-2023.jpg

--
Tour de Mátra országúti kerékpárverseny és sportfesztivál
Web: tourdematra.com és tourdematra.hu
Facebook: facebook.com/tourdematra
Instagram: instagram.com/tourdematra
Twitter: twitter.com/tourdematra
Youtube: youtube.com/@tourdematra
Tumblr: tumblr.com/tourdematra
Spotify: EuroSport interjú 2023. május

Tour de Mátra! Mindig június első hétvégéjén!

TOUR DE MÁTRA 2023 HUNGARY

Image film of the 3rd Tour de Mátra

III. Tour de Mátra 2023. június 3-4.

Fogadjátok szeretettel a III. Tour de Mátra kisfilmünket, amely betekintést nyújt a sportfesztivál felejthetetlen és legnagyszerűbb pillanataiba! Rekordszámú nevező, kiváló hangulat, csodás időjárás! Június első hétvégéje!

--

3rd Tour de Mátra road cycling race and sports festival in Hungary. Always the first weekend in June to Hungary's highest peak. 83km on Saturday, 16km on Sunday, and complex routes. Ride with us!

Sports Festival:
Tour de Mátra
https://www.facebook.com/tourdematra
https://www.instagram.com/tourdematra/
https://www.youtube.com/@tourdematra

https://www.tourdematra.hu/
https://www.tourdematra.com/

Sports club as main organizer:
MBSC, Mátra Biker Sport Club
https://www.facebook.com/matrabiker
https://www.matrabiker.hu/

Program, event manager, design, web, etc.:
Judit https://www.judit.dev/

Drone & video:
DACZIFILM https://www.daczifilm.hu/

Cover photo:
Erdélyi József

Road safety:
UBE, Útvonal-biztosítás a Közlekedés Biztonságáért Egyesület
https://utvonalbiztositas.hu/
https://www.facebook.com/utvonalbiztositas

...

EUROSPORT | Tour de Mátra 2023

Mindig június első hétvégéjén! 

Eurosport TV, Hungary, 29 May 2023

Tour de Mátra road cycling race

U13, U15, U17 free entry!


Szervezők: 

Kazsuba Judit & Dr. Záray László

és a Mátra Biker Sport Club

 

https://www.tourdematra.hu/

https://www.tourdematra.com/

https://www.tourdematra.hu/turak

https://www.facebook.com/tourdematra

https://www.instagram.com/tourdematra

https://tourdematra.blog.hu/

https://www.youtube.com/@tourdematra


Mindig június első hétvégéjén!

Always the first weekend in June!

...

EXTREME RUN terepfutás

III. Tour de Mátra Sportfesztivál

Terepfutás haladóknak Mátrafüredről Kékestetőre és vissza. Fuss velünk a Tour de Mátra Sportfesztiválon!

Mindig június első hétvégéjén! 
Regisztráció és még több túra itt: https://www.tourdematra.hu/turak

Idén sportfesztiválunk része a 2023-as atlétikai világbajnokságot felvezető eseménysorozatnak! Örömmel jelentjük, hogy Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is részt vesz a június 4., vasárnapi Extreme Run terepfutásunkon! 

Extreme Run terepfutás:

2023. június 3-án, szombaton 13:00 órától.

2023. június 4-én, vasárnap 09:00 órától.

Találkozó a terepfutásra Mátrafüreden a parkolóban. Google térkép: https://goo.gl/maps/HBsw9jCYUDyXivD69 

Időtartam: kb. 2 óra

Táv: 13 km

Ha egy kellemes mátrai séta helyett inkább edzenél egy jót Kékestetőt érintve, akkor válaszd ezt a túrát. Kb. 13 km-es táv, fölfelé a kék háromszögön és le a piros sávon, helyenként bevárva a lemaradókat, várakozás közben különböző erőnléti feladatokkal minden másodpercet aktívan kitöltve! Nincs pihenés. Jól bevált futócipő legyen rajtad! Ha igazán szeretnél elfáradni és egy jót edzeni, ezt a túrát ne hagyd ki! Nők és férfiak számára egyaránt ajánlott!

Regisztráció és még több túra itt: https://www.tourdematra.hu/turak

Ingyenes koncertek és hegyi finomságok szombaton és vasárnap Kékestetőn a déli sípályán a TV torony alatt! 

Minden lelkes sporttársunkat, aki nem vesz részt a kerékpárversenyen, szeretettel várjuk könnyebb és nehezebb túráinkra! Minden túránkra lehet még regisztrálni, nincs létszám limit! Minden futás és minden túra ingyenes! Minden előre regisztrált résztvevő ajándékba kap tőlünk egy III. Tour de Mátra emlékérmet!

Extreme Run terepfutás Facebookon:
https://fb.me/e/3BW7GyFqy

Tour de Mátra! Mindig június első hétvégéjén!

...

Atlétikai Világbajnokság - Legyél hős!

A III. Tour de Mátra a 2023-as Atlétikai Világbajnokság felvezető eseményei között!

wacbp23_hosoktere_color_on_white.png

Örömmel jelentjük, hogy idén Sportfesztiválunk része a 2023-as Atlétikai Világbajnokságot felvezető eseménysorozatnak!

2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik az Atlétikai Világbajnokságot! A világ 3. legnagyobb sporteseményére a III. Tour de Mátra kerékpárverseny résztvevői 50%-os kedvezménnyel juthatnak be!

Minden célba érkezőnek jár egy kedvezménykupon, amivel féláron vehettek 4 jegyet vagy bérletet Magyarország történetének legnagyobb rendezvényére! Csatlakozz a Hősök Tere szurkolói klubhoz és nézd meg testközelből az atlétika szuperhőseit!

Hogy ehhez mit kell tenned? Regisztrálj előre a hetkoznapihos.hu weboldalon és a Tour de Mátra verseny után keresd a világbajnokság standját Kékestetőn! Ott azonnal igazolják a teljesítésed és máris megjelenik a fiókodban a kedvezménykupon! Ha nem tudsz előre regisztrálni, akkor is jelentkezz a sátornál és kapsz egy egyedi kódot, amivel később tudod majd igazolni, hogy részt vettél a versenyen.

További információ: hetkoznapihos.hu

wacbp23_hosok_tere_kreativok-10.png
wac_logo_horizontal_color_on_white_rgb.png
tourdematra-1200.png
tdm-4.jpeg
2021-tdgy-kekesteto.jpg

Tour de Mátra & Sustainability

Sports Festival the first weekend in June

tourdematra-800-420.png 

Always the first weekend in June!

 

The organizer is the Mátra Biker Sport Club (MBSC) non‑profit sports organization. The main event of the Tour de Mátra is the two-day road cycling race (paid event). As a friendly club, from fans and riders to cycling enthusiasts and professionals, MBSC is suitable for all levels and actively encourages all to get involved. This weekend lets you climb our iconic mountain and pass some of the most spectacular views along the way. Race entry: tourdematra.hu

This year, our event is part of a series of events leading up to the 2023 World Athletics Championships! The biggest event in Hungary’s history, the 2023 World Athletics Championships will be held from 19-27 August 2023, in Budapest, in the brand new National Athletics Centre. More information: hetkoznapihos.hu

wac_logo_horizontal_color_on_white_rgb.png

Everyone interested is welcome to take part in the free hiking, walking, and running tours in the Mátra Mountains during the weekend! Registration is free and entry starts on 1 May 2023: tourdematra.hu/turak

Free concerts during the weekend! CandyMen Duo plays on Saturday and Sunday from 12:00 to 14:00. Erős Pista RHCP Tribute Band spices up the mood on Saturday from 16:00 to 18.00 on the hill, the highest peak of Hungary!

This event is perfect for a weekend away with your family and a great way to explore the countryside and Hungary's highest peak at 1014m (3,327 feet).

 

Always the first weekend in June!

 

Our club works for an exemplary lifestyle. We want to make the region of the Mátra Mountains physically active, where happier and healthier people live. Since 2020, our goals have included equal opportunities, social participation, urban-rural development, social inclusion, developing digital competencies, formal and informal activities, strengthening European values, encouraging youth to take responsibility, volunteering, developing tourism, promoting cross-cultural understanding, sustainability, environmental protection, digital renewal, national and international relations, seeking new partnerships and opportunities, exchanging ideas, cooperating with our European environment, promoting self-esteem and independence, fostering intercultural sensitivity, reducing our environmental footprint, promoting healthy lifestyles, and developing well-being. We promote sport as a means of education, health, leisure, social integration, green, sustainable urban mobility, and greater environmental responsibility. Since 2021, we have been the founder and organizer of the officially accredited Tour de Mátra Sports Festival. In 2020, we took all our sports membership and events registration systems into the digital age, we completely went green and paperless.

signature.png

By adopting sustainable practices, our sports organization has not only been contributing to a better world but also trying to create a more resilient and profitable organization.

  • Free hiking, running, and walking tours at the Tour de Mátra festival.
  • Our events are plastic-free.
  • We work towards a zero-waste policy.
  • We regularly organize clean-up days where we educate members and the community about sustainability and environmental protection.
  • We encourage our members and event participants to use sustainable transportation options like walking, cycling, or public transport to reduce greenhouse gas emissions and promote healthy lifestyles.
  • We are a responsible and socially aware organization.
  • We promote diversity and inclusivity.
  • We engage in community development initiatives.
  • We keep trying to attract environmentally and socially conscious sponsors, partners, and fans.
  • We are committed to digitization. We don't accept cash anymore. We use Stripe.
  • Save money and save your planet by opting to repair rather than replace or buy new items for your bike!
  • Ride your bike regularly for your health and for the planet!

---

1% DONATION IN HUNGARY
In Hungary, you can request that 1% of your previous year's paid Hungarian personal income taxes be given to support the activities of a non-profit organization without any loss to your income. A second 1% may also be given to a church/religious organization. Designating your 1% is easy, confidential, and enables Hungarian taxpayers to support worthy causes in Hungary at no financial cost. The Mátra Biker Sport Club as a non-profit organization is entitled to receive 1% donations under the 1% Law. In Hungary, the filing deadline for tax returns is 20 May. 

▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️
MBSC Tax No: 18024502-1-10
▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️

1% GLOBAL DONATION
The Mátra Biker Sport Club is proud to be a 1% for the Planet environmental partner! 1% for the Planet is a registered nonprofit in the USA. As a partner, our nonprofit sports club is eligible to receive donations from 1% for the Planet businesses and individuals globally, on behalf of members’ annual 1% commitment. Members give directly to Environmental Partners and 1% for the Planet certifies these donations. For this option, there is no deadline. Thank you for your support! More information: onepercentfortheplanet.org

▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️
MBSC VAT ID: HU18024502
▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️

GENERAL DONATION
If you would like to donate outside of the 1%, you can do so here. Your donation means a lot to us and helps us make a real difference. Thank you for your generous support! 

 

tura-bg_1.jpg

rajt_1.jpg

foto-24.jpg

candymen-900.png

erospista-900.png

tura_1.jpg

wacbp23_hosoktere_color_on_white.png

Hősök Tere Szurkolói Klub linkek

Tour de Mátra 2023

Hősök Tere Szurkolói Klub 
Tour de Mátra szervezői megjelenés

 

tourdematra-atletikai-vb-2023.jpg

 

https://kekesonline.hu/2023/09/22/siker-gyongyosi-estek-nemeth-balazzsal-es-dr-zaray-laszloval

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/09/sport-vilaga-nemeth-balazs

Eurosport TV, 2023.05.29.
https://fb.watch/kSI5nUyDZI

Eurosport TV, 2023.05.29.
https://youtu.be/S3XVtFmVMtw

Eurosport TV, 2023.05.29.
https://open.spotify.com/show/3XPd3AsBLhXG5c5BNvxDhP

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7047872109338927106

https://www.linkedin.com/posts/juditkazsuba_budapest2023-tourdematra-roadcycling-activity-7047869415421296640-vVhC?

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7047865872773701632

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7047609404141006848

https://tourdematra.blog.hu/2023/03/31/tour-de-matra-atletikai-vilagbajnoksag

https://www.facebook.com/100031858612386/posts/pfbid02Z4Y4CpWeC1nDLoUY6b5yErj3JuPNZxZb7toUrPtnuX1PgxTQNoEey71Zn2qZCJZ9l/

https://tourdematra.blog.hu/2023/03/31/tour-de-matra-sportfestival-sustainability

https://www.tourdematra.hu/

https://www.tourdematra.hu/english

https://www.tourdematra.com/

https://www.tourdematra.hu/szabalyzat

https://preview.mailerlite.com/t6x3d0h1j5 (Hírlevél)

https://youtu.be/Y4_QkK1mg08

https://medium.com/@matrabiker/atlétikai-világbajnokság-2023-e199ad836d32

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7043984141792489472

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7043976395185664000

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7044271760841531392

https://www.linkedin.com/posts/juditkazsuba_hetkoznapihos-tourdematra-wabp23-activity-7044272161594748929-ShCY

https://www.linkedin.com/posts/juditkazsuba_hetkoznapihos-tourdematra-wabp23-activity-7043983797540823040-xQEA

https://www.facebook.com/tourdematra

https://www.facebook.com/matrabiker

https://www.facebook.com/judit.kazsuba/

https://ko-fi.com/post/Legyel-hos-F1F3JQ1BF

https://www.instagram.com/tourdematra/

https://twitter.com/tourdematra

https://twitter.com/sportdesignok

https://tourdematra.blog.hu/2022/10/15/tour-de-matra-sportfesztival

https://www.tumblr.com/tourdematra

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MTFXRnXxZHQZueWgxjeNJ6GawKtgXopJKcBoCuwhhUVd3zyYp2yiDTK5z9z9Lhtyl&id=100031858612386

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02mjWt8RUsiv1SpYij4FMS4RYWmaenHLbjKxs6EKjM1Ah7APPiPtPURyJMYFvpRtwgl&id=100031858612386

https://m.facebook.com/events/1268808287017916?view=permalink&id=1331543250744419

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0b8E7SaZgt3en8TeVRjQUe3z64NCtYwGYT1zHr1qRuY582N2CaZtswZz1EAbbffLpl&id=100064816113134

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HSk8LmF3L7uqouXPEjpVhavhixXjzZvHAGpRb9fYzLVZcHjSjUST5ZEEMNJX6gKzl&id=100064816113134

https://fb.me/e/2Ovjdp7uX (FB esemény, koncert)

https://fb.me/e/Jbms7F9r (FB esemény, koncert)

wacbp23_hosok_tere_kreativok-10.png

wacbp23_hosoktere_color_on_white.png

süti beállítások módosítása